Wecycle Your Future, doe ook mee!

Lever jouw bijdrage aan de maatschappij van vandaag en morgen

Jij hebt elke dag plezier van de gadgets om je heen: telefoon, speakers, spelcomputer enz. enz. En dat wil je zo houden! Al deze elektrische apparaten zitten vol met grondstoffen. Door de afgedankte apparaten te recyclen, wordt het milieu minder belast, schaarste voorkomen en kun jij blijven genieten van al deze elektronica. Maar dan moet je de apparaten wel apart inleveren! Met een maatschappelijke stage (MaS) van Wecycle kan je hieraan een steentje bijdragen. Het begrip duurzaamheid staat daarbij centraal. Je wordt uitgedaagd tot samenwerken en/of het ontwikkelen van organisatorische kwaliteiten.

 

Wecycle is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting: e-waste. Oude apparaten en spaarlampen worden gerecycled tot grondstoffen, waardoor die niet uit de grond gehaald hoeven te worden. Dit noemen we ‘urban mining’. Omdat de grondstoffen niet uit de mijnen komen (mining) maar uit steden en dorpen (urban).
 

Hoe kun je meedoen?

MaS individueel

Met een inzamelactie of een presentatie houden. Check het stappenplan, actieformulier, tips, tools, facts en figures bij “Leerling”.

MaS gezamenlijk met school

Met een gezamenlijke inzamelactie en een interactieve les “Urban Mining”. Lees meer over stagemogelijkheden, lesmateriaal en ondersteuning bij “Docent”.

Vragen?

Mail naar mas@wecycle.nl.

Laat ons weten op #wecyclemas wat voor acties of presentatie je doet. Wij vinden het erg leuk om op de hoogte te blijven!

Wecycle
Postbus 190
2700 AD Zoetermeer
wecycle.nl