Lesmateriaal

Wecycle City

Wecycle City is een bijzondere interactieve stad. Op wecycle.nl/city herbergen de verschillende onderdelen van de stad een schat aan informatie over de recycling van elektrische apparaten en spaarlampen. Deze informatie wordt zichtbaar wanneer op een van de gebouwen wordt geklikt. Zo staan er in de Recyclefabriek verschillende filmpjes over recycling en zijn in het Onderzoeksbureau (samenvattingen van) onderzoeken te vinden. Wecycle City is geschikt voor iedereen die meer willen weten over recycling. Speciaal voor leerkrachten en leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs is er in Wecycle City een Middelbare school. Hier vindt u alles voor een succesvol gebruik van Wecycle City in de klas.
 

Aardrijkskunde: Urban Mining

Voor het vak aardrijkskunde heeft Wecycle een lesbrief ontwikkeld over Urban Mining. De lesbrief is flexibel inzetbaar en bestaat uit drie introductielessen met mogelijkheden voor verdieping en uitbreiding.

In de drie introductielessen komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Het probleem: grondstoffenschaarste en afvalproductie
- De oplossing: Urban Mining
- Wecycle

De aardrijkskundeles over Urban Mining kunt u hier downloaden of bekijken in de Middelbare school in Wecycle City. Kijk op wecycle.nl/city.

Download handleiding
Download werkvel
 

Actiemateriaal Wecycle

Scholen kunnen één keer per jaar gratis een actiepakket aanvragen ter ondersteuning van een project of een inzamelactie.

Vragen?

Mail naar mas@wecycle.nl.

Laat ons weten op #wecyclemas wat voor acties of presentatie je doet. Wij vinden het erg leuk om op de hoogte te blijven!

Wecycle
Postbus 190
2700 AD Zoetermeer
wecycle.nl